LUCHTVRACHT VOLUME OMHOOG GESTUWD DOOR GEGROEIDE VRAAG IN HET MIDDEN OOSTEN EN AZIË-PACIFIC

De groei in wereldwijde luchtvracht volumes in november 2014 wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door Azië en het Midden Oosten, volgens de laatste International International Air Transport Association (IATA) cijfers.

IATA data laat zien dat de vraag, gemeten in “freight tonne kilometres” (FTK), is gegroeid met 4,2 procent in november 2014 vergeleken met dezelfde maand in 2013. Terwijl de capaciteit van de markt is gegroeid met 3,3 procent. Vergeleken met de vorige maand, oktober 2014, is de luchtvracht vraag met 0,8 procent gestegen.

Carriers in Azië en het Midden Oosten noteerden de sterkste groei, welke maar liefst 93 procent van de wereldwijde groei voor haar rekening neemt. De vraag in de Azië-Pacific regio groeide met 5,9 procent en in het Midden Oosten met 12,9 procent, respectievelijk.

IATA merkt ook een sterk stijgende trend in “cross-border trade”, welke naar voren trad in de tweede helft van 2014. Dit heeft een positieve impact op de luchtvrachtvolumes.

“Meer goederen worden internationaal verhandeld en dat voedt de groei in luchtvracht. Dit jaar verwachten we dat de luchtvrachtmarkt met 4,5 procent groeit, welke de verwachtte wereldhandelgroei ver achter zich laat.”

“Maar dat optimisme wordt getemperd door de macro-economische en politieke risico’s die nog steeds invloed hebben op de handelslijnen,” vertelde Tony Tyles, IATA’s algemeen directeur en CEO.Leave a Reply